lauantai 5. toukokuuta 2012

Rauma show 5.5.2012

Olin ilmoittanut Luumun ensimmäistä kertaa avoimeen luokkaan. Tuomarina kehässä Venäläinen Elena Kuleshova peruneen Lessi Tchistyakovan tilalla. Harjavallan ilmoittautumisen missasin, joten tämä olisi ainut esiintyminen Luumulla tänä vuonna. Odotukset ei kovin korkealla olleet, EH oli tavoitteena, H olisi ollut pettymys. Luumu ei mikään karvamörkö ole ja siitä ainakin viimekesänä rokotettiin kovasti. Vähän on ulkoinen olemus jämäköitynyt ja liikkeisiin on tullut ehkä agin myötä lisää tasapainoa ja potkua. EH oli siis mielestäni ihan realistinen tavoite, tosin kaikkihan riippuu tuomarin päivästä ja mieltymyksistä.

Urosten kehiä seurasin ja selväksi tuli että tämä tuomari oli tykästynyt vain merkkivärisiin koiriin, taisi tuomarimuutos olla oikea onnenpotku!
Kehässä Luumu käyttäytyi hyvin. Monet koirat olivat väistäneet tuomaria tämän hieman erikoisen lähestymistyylin takia, mutta Luumu oli oikein kauniisti. Seisomista ei oltu treenattu ja koira saikin seistä just niin kuin tassut sattui pysähtymään. Pari kertaa Luumu istahti ja raviin pyydettiin lisää vauhtia, mutta kokonaisuutena meni ihan hyvin. Tuomarikin tykkäsi siinä määrin että punaista nauhaa tarjottiin!
Meidän jälkeen kehään astuivat Luumun sisko Rita (K.Gilthoniel) ja Heini. Ritakin oli talven aikana kehittynyt rimpulasta kaunottareksi ja myös tämä neiti sai laatuarvosanan AVO-ERI.

Sitten ravattiin kilpailuluokka muiden punaisen nauhan saaneiden kanssa, ja mitä ihmettä! Luumu pokkasi itselleen avoimen luokan 1. pallin ja SA:n! En olisi ikinä voinu kuvitellakaan! Ensimmäistä kertaa avoimessa nuorella koiralla, joka ennen on saanut aina huomautuksia vaatimattomista liikkeistään. Turkin väri tietysti oli oikea tuomarin mielestä, mutta olihan noita muitakin :)
Parhaaksi nartuksi ei enää yltänyt, mutta eikös AVO ERI1 SA PN2 VASERT kuulosta kans ihan kivalta?
Komea ruusuke hampaissa hyvän arvostelun kera saatiin lähteä kotimatkalle! On mulla vaan hieno koira!

Tässä vielä kirjallinen arvostelu:
(Yhdestä sanasta en saanut tolkkua)

"Good size female with feminine head. A little bit flat (???) Dark eyes, good pigment. Good filled body, good bone. Correct coat and colour. Balanced movement. Good temperament."


Kuvat: Marjukka Vähä-Ettala

3 kommenttia:

 1. Tällä tuomarilla näkyi pään arvostelu olevan kans yksi tärkeimmistä kriteereistä. Ja olihan siellä PN-kehässä blondejakin!

  Onnea avoimen luokan "korkkauksesta", ei hullummin. Paremminki olis voinu mennä ;D

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat, Ihana Luumu !
  Onnittelut hyvin menneestä näytelmäpäivästä, kyllä sulla ON hieno koira, oikeesti, ainakin kasvattajan mielestä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos onnitteluista! :) Onneksi törmättiin lähtiessä Marjukkaan.

  Luumu on kyllä aivan ihana otus, kaikin puolin, ja sopii mulle kuin nenä naamaan. Olin vaan siinä uskossa että ei tuota näyttelyihin kannata roudata, rahaa vaan palaa, jäljenmerkkausnauhaa saa kaupastakin.. ;)

  Agissa on kyllä odotukset ja toiveet korkealla, mutta se nähdään kesän mittaan mihin tuosta mussusta siinä lajissa on.
  Tai ohjaajasta..

  VastaaPoista