maanantai 14. toukokuuta 2012

Lieto 13.5

Vihdoin sunnuntaina päästiin starttaamaan ensimmäiset kisat Luumun kanssa, olinkin jo malttamattoman odottanut, vaikka talven paras terävyys olikin juoksun jälkeen ehtinyt kadota. Olin ilmoittanut meidät kahteen starttiin Tsau:n kisoihin Lietoon.
Ensimmäisen vuorossa oli B agilityrata. Rata oli ihan mukavan oloinen ja helppo muistaa. Ei kummoisia kuvioita, vain yksi puolen vaihto (onnistuu koiran ollessa kontaktilla) ja pari terävää haltuunottoa (riittää kun karjuu täysillä). Jännitti silti pahuksesti vaikka ajattelinkin että selvitään ihan kunnialla. Maksit aloittivat ja meille oli arvottu viides lähtövuoro. Melko sujuvasti ja virheettömästi rata meni, puomi oli aika hidas, A:n ylösmenossa tuli kunnon pomppu ja keinukin oli lentokeinu.. virheiltä kuitenkin vältyttiin. Kepeille tultiin vauhdilla renkaalta, mutta kunnon karjaisu ja niillekin osuttiin ihan oikein. Ehdin siinä jo iloita nollasta, mutta tuomari Tienhaara olikin laittanut niin kovan ihanneajan, että ei meidän vauhdilla päästy lähellekään :(
Tuloksena 7,83 ja kolmas sija. Luumun nopeus oli 3,06 kun olisi vaadittu 3,6 m/s. Katsoin edellisten kisojen etenemää ja silloin olisi riittänyt 2,9. Ratavirheitä ei kuitenkaan tullut, oltiinkin ainoita, mutta kieltämättä harmitti. Palkinnostakin annoin puolet eteenpäin. Eipä hirveästi tule Luumulle nappuloita syötettyä. Toinen lahjakortti oikeutti alennukseen starttimaksusta.

Toiseksi radaksi olin valinnut hyppiksen. Olin jo ehtinyt katua valintaani, kun ajattelin etten millään pysy Luumun vauhdissa pitkillä suorilla. Joopa joo. Kyllä se oli tällä kertaa Luumu joka ei pysynyt kyydissä, huoh. Kolmannelta hypyltä kielto, toiselta putkelta kielto ja vielä kolmas kielto loppusuoran ensimmäiseltä hypyltä. Luumu oli todella väsynyt seisoi vaan ja katsoi sen näköisenä että "emmää jaksa, onko pakko?" Olisi varmaan selvitty kahdella kiellolla jos olisin alun räpellyksen jälkeen ymmärtänyt että Luumu ei todellakaan mene itekseen putkeen vaan se olisi pitänyt käydä oikein tassusta pitäen tunkemassa sinne. Jos nyt jotain positiivista haluaa nähdä, niin rimat ei tippuneet, Luumu suoritti kaikki esteet ja kepitkään ei menneet kävelyksi vaikka muuten ei vauhdista ollut tietoakaan.

Pitäisi varmaan iloita näinkin onnistuneesta avauksesta, mutta huoli hauvasta painaa.. Enää ei selitykseksi kelpaa anaalirauhaset - leikattu pois tai kipeä vatsa - ruokavalio vaihdettu. Voiko muka kolmisen viikkoa sitten loppunut juoksu vaikuttaa noin voimakkaasti, tai ehtikö koiran kunto tosiaan romahtaa niin totaalisesti alkuvuoden flunssakierteeni aikana ja juoksun tuoman tauon myötä??
Fyssarin sain onneksi perjantaille, onkin ollut ajatuksena jo kauan ja nyt on korkea aika tutkia se puoli. Jospa jokin jumi aiheuttaisi haluttomuuden liikkua? Jos hänkään ei osaa auttaa pitänee käväistä eläinlääkärillä.. Eipä paljon hymyilytä.

1 kommentti:

  1. Onnittelut etenkin älyttömän hienosti menneestä ensimmäisestä radasta ja ensimmäisestä kisastartista! Toivottavasti syy Luumun haluttomuuteen liikkua löytyy.

    VastaaPoista