sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Hyviä uutisia

Kaikenmoista on kulunut viikko pitänyt sisällään..

Alkuviikolla olin aivan hermona Luumun takia. Sain onneksi treenikaverin suosittelemalle fyssarille ajan perjantaiksi, joskus käy näköjään tuurikin. Tämä ei kuitenkaan riittänyt rauhoittamaan mieltäni, vaan eläinlääkärillekin oli pakko varata aika. Olin nimittäin keksinyt, että Luumulla on pakko olla kilppari!! Oireet on hämäriä, mutta niinhän ne voivat ollakin.. Koira on puhditon, korvatulehduksia on ollut ja turkkikaan ei kovin hyvin kasva. ILMISELVÄ kilppari.
Ehdin jo heittää hyvästit niin näyttelyille, agilitylle, hoffileirille.. Yksi piinaavan pitkä päivä töissä, itkua, parkua ja hermoilua. Kaikki arvot olivat onneksi kunnossa :) Ell lupasi laittaa tulokset vielä sähköpostilla minulle, mutta ilmeisesti loppuviikko oli liian kiireinen. Olisi vaan ollut mukava tietää missä kohtaa rajojen sisällä arvot on.
Jospa ensi kerralla malttaisin mieleni enkä panikoisi niin paljon etukäteen ;) turha toivo varmaan..

Keskiviikkona päästiin siis kuitenkin treenaamaan. Tänään ei onneksi vuorossa ollut mitään kolmosluokan kieputusta, vaan ihan mukava ykkösten rata. Muut maksikoirien ohjaajat haluavat vetää nykyään kaikki treenit 60 cm korkeilla hypyillä. Viimeviikkoinen rata Luumun nykyisellä vauhdilla oli kuitenkin noilla korkeuksilla aivan liikaa, joten tästä lähin aion pitää pääni ja laskea rimat meille sopiviksi. Ainakaan yhtään tekniikkatreeniä en aio 55 cm korkeammilla tehdä. Vauhtisuorilla voisi tietysti ottaa jo vähän 65 cm korkuisiakin hyppyjä. Treenit meni ihan kivasti ottaen huomioon Luumun viimeaikaisen innon ja vauhdin. Ei montaa toistoa ja lopussa pallon perässä juoksentelua.

Torstaina annoin periksi ja ilmoitin kuin ilmoitinkin meidät Ylöjärven kisoihin. Yhtenä syynä oli se, että onnistuin järjestämään meille kimppakyydin hyvällä seuralla. Nyt pitää vain tylsistyttää hauva ennen viikonloppua. Perjantaina olisi omalla kentällä epikset, mutta ne on varmaan pakko jättää väliin :(
Maanantaina ja keskiviikkona treeniä, perjantaina EHKÄ kontakteja kera vauhdikkaiden leikkien, mutta sitten lepoa, hihnalenkkiä ja tylsyys.

Perjantaina kolmen jälkeen fyssari Heidi tuli Luumua moikkaamaan. Aluksi koiruus oli vähän ihmeissään, mutta käsittely tuntui niiiiin hyvältä, että melkein tuli uni simmuun. Muutamassa kohtaa vähän nosti päätään, että äläpäs niin kovasti möyhi. Takapää oli hieman jumi minkä tiesinkin. Ilmeisesti kaikki johtuu lantiosta jonka asento ei ihan optimaalinen ole, se taas vetää etureidet jumiin ja askel jää vähän lyhyeksi. Heidi meinasi että Luumun kehitys on vielä kesken, sen tyyppistä löysyyttä havaitsi. Tämäkin vahvistaa päätöstäni madaltaa treenien rimoja.
Takapäässä oli todella muhkeat lihakset, mutta etupäässä ei juuri mitään. Milläs ihmeellä niitä sitten treenataan? Opetan Luumun punnertamaan?! Kaipa tuo etumuskin tuosta sitten kehittyy kun pitää treenin monipuolisena ja kokonaisvaltaisena. Paljon liikuntaa metsässä.
Jumppa- ja venytysohjeita saatiin ja seuraava aika sovittiin heinäkuulle. Kokonaisuutena kaikki ihan hyvin ja koiruus on kehittynyt mukavasti. Pari juttua vaan mitkä pitää ottaa touhuissa huomioon ja pitää kunnossa.

Perjantaina noudin tilaamani kevythäkin. Treenikaverilta oli lainassa tuo suurin koko, mutta sinnehän olisi mahtunut vaikka minkälainen mammutti! Valitsinkin sitten numeroa pienemmän. Vähän ottaa selkä kattoon kiinni, mutta makuupaikaksihan tuo onkin tarkoitettu. Hyvä että olin saanut häkin pystytettyä niin tyyppi oli jo tunkemassa itseään luukusta sisään, kelpasi :)

Lauantaina palattiin yhteislenkille. Pari kertaa muistutin Luumulle että pienempiä ei sitten kiusata ja nyt neiti käyttäytyikin oikein mallikkaasti. Luumu kyllä aiheutti pientä kärhämää.. Rehvakas russeli-poju iski silmänsä neitiin ja ajoi sitten muut urokset tehokkaasti pois. Pari huutokonserttiakin siitä syntyi, onneksi ei pahempaa. Harmillisesti seuraava lauantai jääkin taas väliin, mutta yritetään päästä aina mukaan kun se vain on mahdollista. Tekee koiralle niin hyvää.

Huomenna vuorossa Keskievarin koulutus, saapi nähdä joudunko häpeämään silmät päästäni kun Luumu vain kävelee :D ..tai sitten vaan pokkana ilmoitan että me tehdään tekniikkatreenit medi-rimoilla! Tästä raporttia ja toivottavasti myös kuvia blogiin huomenna.

3 kommenttia:

 1. Nythän sulla on lonkka- ja kyynärkuvattu kilpparivapaa natu, jolla on jo yksi hyvin mennyt kisastarttikin takana. Vielä luonnetesti puuttuu ;D

  VastaaPoista
 2. Huittisissa saattaa olla vielä yksi vapaa paikka viikonlopulle ;)

  VastaaPoista
 3. Ei tuota laamaa tuolla vireellä testata ;)
  Jos loppukesällä/syksyllä olis jossain kohtuullisen matkan päässä, niin voishan sitä yrittää päästä testiin.

  VastaaPoista