sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Tottista ja manikyyri

Tulihan se talvi sitten tännekin! Mittarissa -16 ja rapiat, on vielä kiristynyt aamuisesta.
Luumu nauttii silmin nähden, ei olisi millään malttanut tulla aamulenkiltä tupaan. Leikkiä olisi vielä pihalla pitänyt. Oma liikkuminen on vaan näillä keleillä vähän rajoittunutta, noin kylmässä ei oikein tunnu hyvältä hengästyä ja nytkin olin vähän ylipukeunut ja meno sitten sen mukaista vaappumista :)

Muuten olenkin sitten taas löytänyt oikein kunnon motivaation liikuntaan. RKS:n agijaos järjesti ohjaajille fysiikkatreeniä syksystä alkaen. Vetäjinä entiset SM-tason urheilijat. On kyllä ollut ihan huippua! Itse en ole koskaan harrastanut mitään urheilua tosissani, joten tuon kaltainen fysiikkatreeni olikin aivan uutta. Koville meidät on laitettu ja kevään mittaan tahdin on luvattu vain kiristyvän. Alkuun jäi itseltä muutama kerta väliin, mutta nyt ollaan parin muun naisen kanssa käyty myös omalla ajalla treenamassa. On se vaan ryhmässä niin paljon mukavamapaa ja tehokkaampaa, itsekseen kun antaa niin helpolla periksi kun joku ei niin hyvältä tunnukaan. Toivottavasti nyt saisi pysyä talven suhteellisen terveenä ja jaksaisi treenata. Olisihan se mukava sitten korjata työn hedelmät kesällä!

Luumun kanssa ajeltiin lauantaina Euraan tottistelemaan. Pikatreeni meidän osalta, kun isäntä piti ehtiä hakemaan töistä. Seuraamista häiriössä ja henkilöryhmän alkeita, eipä juuri muuta. Matias vähän leikitti Luumua ja onkin siinä paljon parempi kuin allekirjoittanut :) Toivottavasti porukka kokoontuu jatkossa niin, että päästäisiin vaikka kerran viikossa mukaan.

Luumu pääsi eilen myös manikyyriin, Pippe otti onneksi vastaan erittäin lyhyellä varoitusajalla. Olinkin jo pidemmän aikaa tuskaillut tuon varpaita, aivan karseat turvakset. Mun saksimiset oli jo nähty, joten kysäisin josko Pippe ehtisi auttaa. Ja saman päivänä onnistui!

Tältä näytti ennen manikyyriä..
 
 
Pippe leikkasi myös Luumun kynnet samalla. Kovasti olen niitä yrittänyt lyhentää, useamman kerran viikossa, mutta en sitten vaan ole uskaltanut leikata tarpeeksi. Nyt sain samalla vinkkejä leikkaamiseen jatkossa. Aika klaniksi tassut vedettiin, mutta kasvaahan karva takas :) ja on ne nyt siistit!

..ja jälkeen!


Nätisti Luumu antoi homman hoitaa, vähän taisi kutittaa välillä, mutta ihan hienosti jaksoi olla, äiskän tukemana tietysti :)
Vaikka karva on nyt minimissä, niin silti vähän jää lunta varpaisiin. Pitäisi keksiä jokin hyvä ja toimiva tassurasva, vaseliiniä? Tai sitten koira hetkeksi terassille napottamaan ennen lenkkiä niin ehtii tassut jäähtyä ennen lumessa tepastelua.

4 kommenttia:

  1. Tassukarvat on meillä ikuinen riesa! Kaks kuukautta sitten kynin karvat veks ja taas sais olla leikkomassa. Lumesta kertyy tassuihin koiraa inhottavat lumipallurat kelissä kuin kelissä.. :(

    Kiva kun sinnekin on tullut talvi! Mekin nautittiin metsälenkistä tänään kun pakkasta oli vain -13.

    VastaaPoista
  2. No teillähän oli sitten ihan helle.. Ihanaa kun on vähän lunta ja pakkasta, mutta 5-10 astetta piisais kyllä :)

    Oletko kokeillu jotain rasvoja tai vahoja? Onko jotain mitä voisit suositella?
    Ja viimeksi oli puhe valjaista, ootko ihan standardi mallilla pärjännyt, vai onko mittatilaustyötä? Eiköhän tuollekin sopivat saada, kunhan vaan tuo rinnalta mahan alle menevä remmi ois säädettävä.

    VastaaPoista
  3. En ole laittanut koiran tassuihin koskaan mitään rasvoja. Harmi homma kun en löytänyt hoffifoorumin topicia, kun jossain välissä siellä oli tästä samaisesta asiasta keskustelua ja siellä oli paljon vinkkejä lumipalleroiden estämiseen.

    Itse tosiaan suosin karvojen kynimistä,eritoten olen keskittynyt anturoiden karvoihin, ne mitkä kasvaa varpaiden välissä eivät haittaa niin paljoa.

    Meillähän ei ole tällä hetkellä muita kuin huskyvaljaat vetoon. Ne valjaat mitkä oli pentuna istuivat ihan hyvin.

    VastaaPoista
  4. Jopas tuli siistiksi neidin tassut :)
    Mä oon paria tassuvahaa kokeillut (en muista nimiä..), mutta eipä ne täysin ole lumipaakkuja estänyt.

    VastaaPoista