perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pitkäperjantain agiliitelyt

Eipä tullut piinallista pitkäperjantaita meille, ainakaan agilityn takia! Nollia ei tietenkään saatu, mutta muuten on aivan mahtavat fiilikset radoista. Nyt ei ollut sitä Porissakin esiintynyttä epävarmuutta ja sekoilua, vaan radat oli hienoja ja vauhdikkaita. Ekaa agirataa ei kaveri ehtinyt kuvaamaan, kun heillä alkoi samaan aikaan rataan tutustuminen, mutta TSAU:n sivuilta löytyi linkki B-radalle. Kuriositeettina mainittakoon, kuinka 1:10 minuutin kohdalla joku mukamas koulutettu kaheli saapuu halliin vetäen perässään epätoivoista omistajaansa.. kröhöm.

Meidän suoritusvuoromme oli toinen, videon aikaan 4:40. Minna Räsäsen rata oli oikein mieleinen, melkein joka toinen este oli putki, ja niistähän saikin oikein kivasti vauhtia. Aikaan ja etenemään 3,47 olen enemmän kuin tyytyväinen. Sisältyyhän tuohon yksi kieltokin ja puomin tuo vellihousu keinun pelossa hiippaili (roiskaistuaan ensin ylösmenolla vitosen..) Vähän tuli A:lla kiire, ja jouduin itsekin hyppyhommiin ;) onneksi siitä ei vitosta tuomittu. Meni kyllä vähän pasmat sekaisin ja unohdin viedä esteelle kunnolla. No eipä sekään olisi nollaa pelastanut. Niin oli pennulla virtaa, että puomin ylösmenon pysähdyskäsky ei noihin luppakorviin sitten tarttunut. Alasmenolle sain sitten kunnolla pysäytettyä ja siitä hyvällä fiiliksellä maaliin.

Päivän toiseksi radaksi olin luonnollisesti valinnut hyppyradan. Nyt onneksi maksit eivät aloittaneet, vaan ehdin rauhassa katsella muiden kokoluokkien ratoja. Rata oli Asko Jokisen tuomaroima ja oikein hauskaa vaihtelua välillä niin kovinkin suoraviivaisiin ykkösluokan ratoihin. Luumu varasti lähdössä ja sitten tulikin ohjaajalle kiire. Tuttuun lentokonetyyliin sain kuitenkin pelasteltua ja kalasteltua radan melkein loppuun asti, kunnes tuli jo ennakkoon ahdistusta aiheuttanut putki.. Helpotuksena putken pään sai vieläpä valita, mutta jos radalle mennessään ei ohjaaja ole saanut omaa taktiikkaansa päätettyä... Olisi joko kannattanut suosiolla ohjata putken toiseen päähän, tai edes "valua" koiran perässä vähän kauemmaksi ja näin saada paremman lähetyksen putkeen. Nää on näitä. Etenemä 3,37 oli yllättäen heikompi kuin agiradalla, mutta ihmeteltiinhän tuota nimenomaista putkea varmaan neljä sekuntia ;)
Tässä video C-hyppyradalle. Huomasin muuten kuinka typerässä kyyryssä ohjaan, ja ohjaukset on ihmeellistä kurottelua.. mahtaisi olla näky jos ohjaisin minikoiraa, kädet maata viistäen varmaan! ;)

Seuraavat koitokset maanantaina, huomenna koiratreffejä ja hyvää ruokaa anopin keittiöstä.

3 kommenttia:

 1. Lähenee lähenee, nollat meinaan :) Koiralla hyvä energia ja seuraa ohjausta. Ohjaajalla vielä pieniä "askelmerkki" virheitä :)
  Meille kouluttaja on koittanut hokea koko alkuvuoden "älä ohjaa estettä, ohjaa juoksulinjaa"! Sama ohje saattaisi sopia teillekkin ?!

  VastaaPoista
 2. Kiitti tsempistä! :)
  Neuvoja kuuntelen mielelläni, mutta niiden siirtämien käytännön toimintaan ei käy ihan sormia napsauttamalla! :D

  ..sitä vartenhan mäkin otin kaverin kanssa alkeiskurssin ohjattavakseni.. ne jotka ei ite osaa, opettaa muita! ;)

  VastaaPoista
 3. Voi harmi tuo putkikielto ja ehkä siinä olis kannattanu pyörittää luumu tuohon kauempaan päähän, vaikka ei sitä tiedä olisko siltikään onnistunu. Iloselta ja vauhdikkaalta näyttää kuitenki meno, mikä on tärkeintä :)

  VastaaPoista