lauantai 30. maaliskuuta 2013

Koirakemiaa

Taas tuo karvakasa opetti tänään, että mitään ei kannata olettaa ja yleispäteviä johtopäätöksiä tehdä, kun kyseessä on koiran korvien välinen maailma.

Oltiin sovittu kaverin kanssa koiratreffit tälle päivälle. Luna on 8 kuukautta vanha lapukkanarttu ja Luumun kanssa eivät olleet koskaan ennen tavanneet. Varasin mukaan pitkän liinan ja lähdin "toivotaan toivotaan" -asenteella reissuun. Luna-neidillä oli vielä äskettäin ollut ensimmäinen juoksunsa ja se oli joissain vanhemmissa nartuissa aiheuttanut pieniä ärähtelyjä. Luumun "tuntien" olin siis varma että huutokonsertilla päällä istumisineen lähdettäisiin liikkeelle ja hyvällä tuurilla saisin ehkä koiruuden lopulta käyttäytymään.

Eipä mennyt, onneksi, minun käsikirjoitukseni mukaan. Jotkut koirat vaan tulee juttuun ja toiset ei. Ihminen on vaan sen verran tyhmä ettei näe toista koiraa koiran silmin. En tiedä mikä pikkuneidissä niin Luumua viehätti, kun tavallisesti se on hyvinkin valikoiva ja leikkii vain urosten kanssa. Ihan samanlaista oli meno kuin esimerkiksi treenikaverin Masterin kanssa. Juoksemista, painimista, vaanimista ja vähän ärähtelyäkin. Kovasti Lunan hajut tuntui kiinnostavan ja loppulenkistä Luumu esitti oikein kosiotanssiaan.. pöljä. No oli syy mikä hyvänsä leppoisasti sujuneeseen ulkoilutuokioon, niin seuraavalla kerralla voikin olla toinen ääni kellossa. Luna asustaa Jyväskylässä, joten harvoin nähdään ja neiti on kuitenkin vielä ihan kakara ja varmasti tulee elkeet iän myötä muuttumaan.

Tässä vielä todisteet leikeistä. Kyllä tuo Luumukin osaa, vaikka aina sitä mollaan ;) tekee tuon ilmeisesti ihan tahallaan..


3 kommenttia:

 1. Kovin on samanlaista menoa kuin Ritalla silloin joskus, tosin tuosta videosta puuttuu Ritan leikkiärinä täysin. Nyt tuntuu, että koira on alkanut käyttäytymään juuri kuten olet Luumun kertonut käyttäytyvän ennen.

  Ennen uuden koiran tuloa perheeseen olen ollut sitä mieltä, että Ritan mielestä kaikki ihmiset ja koirat on ihahahahania. Ei se enää mene niin.

  VastaaPoista
 2. En kyllä vaan vielä usko että Luumu muita narttuja leikkeihinsä kelpuuttaisi, Lunassa vaan oli jotain. Vastustamaton tuoksu ehkä ;)
  Tai sitten Luumu löysi sukulaissielunsa. Lunan leikki nimittäin oli ihan samanlaista kuin Luumun :) Vaanimista ja sätkimistä ja samalla lailla Luna näytti hampaitaan kun liikaa tuli toinen iholle.

  Eipä tuo Luumu tosiaan muuten leikeissään ärise, ellei hermot pala jos toinen koko ajan käy tökkimässä, tai sitten jos tunnelma vaan käy liian kuumaksi ja intensiiviseksi, ärinän alettua lopetin kuvaamisen ;) Eli ärinä on ihan pelkkää komentamista yleensä.

  Entisen leikkikaverinsa Rokin kanssa meteliä olikin enemmän. Luumun lempileikki silloin oli ottaa kurkusta kiinni ja vetää perässään ja kamala ärinä koko ajan. Sitä se ei sitten olekaan enää kenenkään muun kanssa tehnyt.. leikit leikkikaverin mukaan! Kunpa niitä sopivia vaan olisikin enemmän.

  VastaaPoista
 3. Äää. Ihana video. :)Oli tosi hauska nähdä pitkästä aikaa. Ja neitien leikit sujuivat niin hienosti. Saas nähdä miten tulevat toimeen kun seuraavaksi treffataan. Ja muuten. Tuosta samankaltaisuudesta puheenollen Luna tekee tuota "lattianpesua" Lennin kanssa. Eli kun toinen on maassa selällään nappaa juurikin kurkusta kiinni ja vetää pitkin lattiaa. :D

  -Lauris-

  VastaaPoista