tiistai 18. syyskuuta 2012

Luonnetesti ja agimestikset

Paljon on viime viikkoina puuhasteltu, blogipäivitykset vaan laahaavat hieman perässä.

8.-9.9 leireiltiin agilityn merkeissä Kuralan kartanotilalla Yläneellä. Leirille saavuttiin jo perjantaina jolloin ohjelmassa oli iltasella grillailua ja zillailua hyvässä seurassa. Aikaisemmin iltapäivällä käytiin koirien kanssa yhteislenkillä ja voi sitä riemua ja remuamista! Luumukin osasi ihan hienosti leikkiä kun sai kunnon juoksukaverin bortsuista. Kyllä vaan neidissä vauhtia piisaa kun pääsivät oikein kunnolla pellolle revittelemään. Ja mikä hienointa, iloisesti juoksi luokseni aina kun kutsuin. Harmi vaan kun moisia tilaisuuksia on kovin harvoin. Pitää kai hankkia Luumulle ihan oma leikkikaveri kotiin ;)
Lauantaina meitä kouluttamassa kävi Oreniuksen Jouni. Ihan hyviä neuvoja saatiin, tosin olen jo itsekin tajunnut, että ihan perustreeniä tarvitaan jotta vauhti ja rytmi saadaan pysymään. Uudet ohjauskuviotkin kannattaa hinkata alusta asti ilman rimoja. Kovasti Luumu yrittää, mutta aina ei yhteistä kieltä ohjauksessa ole. Mutta kaikkiaan ohjaajahan sitä treeniä enemmän tarvii kuin koira! On se vaan niin pahuksen vaikeaa! Niin, ja vauhtia kyllä oli! Muutaman kerran jäin tumput suorina toljottamaan, että oho, se meni jo!
Hyvä mieli jäi ja toivottavasti jotain hyvää mieleenkin :)

Sunnuntai aamuna aikaisin pakkasin koiran ja kamat autoon ja suunnattiin kohti Tuusulaa SHW ry:n järjestämään luonnetestiin. Ikävästi jäi agileiriltä Oreniuksen Juhan koulutus väliin, mutta luonnetesti olisi varmaankin muuten siirtynyt vuodella eteenpäin. Tosin näin jälkeen päin ajateltuna, tuskin siitä ainakaan haittaa olisi ollut.

Testin tuomaroivat Tapio Eerola ja Anu Hatunpää ja tuomariharjoittelijana avusti Tuija Juselius. Pisteitä testissä kertyi seuraavanlaisesti:

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus -2 pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen luoksepäästävä avoin
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Yhteensä 146
 
Suuria yllätyksiä ei testissä tullut, en vain ollut oikein tajunnut kuinka pehmeä Luumu oikeastaan on, mutta onhan se :) Kun rassukka jotain pelästyy, niin aika lailla saa rohkaista ja patistaa kohtaamaan pelotuksen aihe.
Muuten olen ihan samaa mieltä pisteistä, mutta ehkäpä joku tuomari olisi voinut toimintakyvyn arvioida hyväksikin +2. Luumu toimi mielestäni kelkalla rohkeasti ja pimeässä huoneessa etsi tarmokkaasti minua. Itse en antanut mitään apuja, mutta tuomari kehotti kerran koiraa jatkamaan. Tovi siinä etsimisessä meni, pari kertaa kävi ihan edessäni nuuskimassa, mutta koko ajan teki töitä. Tyytyväinen saa pentuun olla :)
Lueskelin tuossa vielä luonnetestin sääntöjä, ja tulkitsin että haalarilla ja tynnyrillä esiintynyt pehmeys sitten "mitätöi" hienon toiminnan noissa osioissa.
 
Ihan hyvän kuvan testi koirasta antaa. Luumulla kun oli vielä jo valmiiksi vähän kuormaa, kun oli kaksi yötä nukkunut vieraassa paikassa häkkiin tungettuna ja oli ollut menoa ja toimintaa, ja varmaan stressiäkin kun oli vieraita koiria ympärillä ja häkkiäkin piti tarmokkaasti taas puolustaa.
Puolustushalu ja terävyys.. no, vieras ympäristö ja minä passiivisena narun päässä. Näyttihän se pientä puolustushalua ja tiedän että omalla reviirillä puolustaa, ainakin jos lukee minusta että tarvetta on. Pari tilannetta on ollut kun meidät on yllätetty ja olen itsekin säikähtänyt. Silloin on pontevasti tullut väliin ilmoittamaan, että äläpäs liian liki tule!
 
Puhki oltiin kumpikin viikonlopun jäljiltä. Viikolla käytiin pari kertaa agikentällä höntsäilemässä ja leikkimässä. Pihallekin virittelin taas kepit, tavoitteena saada niille sama vauhti kuin talvellakin. Lauantai oli oikein luksusta, en muista koska olisin saanut olla päivän tekemättä mitään ja ajamatta mihinkään! Oi autuutta..
 
Sunnuntaina jatkui taas ralli. Määränpäänä Tampere ja kaksi starttia ykkösluokassa. Ja mikäli olisi onni myötä, myös epävirallinen koetus kolmosluokan hyppyradalla.
Tavoitteena reissussa oli tietysti, ei enempää eikä vähempää, kuin kaksi nollaa ja nousu kakkosiin :) ja tietysti samalla mahdollisuus mitellä hoffien agimestaruudesta.
 
Olin onnistuneen talven treenikauden jälkeen elätellyt toiveita kakkosluokkaan noususta tämän kesän aikana, mutta eipäs se niin helppoa ollutkaan. Kisoja tuli ja meni ja paineet vaan kasvoi.. ja sitä myöden tietysti ohjaajan suoritusten taso laski.
Ei vaan kuuppa kestä. Tälläkin kertaa pilasin molemmat radat ihan itse. Agiradalla jännitin keinua niin, että sen jälkeiseen putkeen tuli mikäs muukaan kuin kielto, vaikka linja oli ihan suora. Radalta tulos 8,09.
Hyppyradalla taas keskityin täysin putkeen lähetykseen, ettei vaan tulisi kieltoa.. kikkelis kokkelis, myöhästyin seuraavasta valssista niin, että kielto napsahtikin putken jälkeiselle hypylle, tulos 7,65.
Palkinnoille päästiin kuitenkin molemmilla radoilla sijoitukset 3. ja 2. :)
 
Agiradalta saatu tulos oikeutti osallistumaan mestaruusmittelöön, joten tottahan toki jäimme paikalle notkumaan ja seuraamaan muiden suorituksia. Vähän väsy ja vilu vaivasi, mutta hyvässä seurassa aika kului mukavasti.
 
Kolmosluokan hyppyrata oli todella helppo, onneksi :)
Parhaamme tehtiin ja se riitti! Tuloksena PUHDAS NOLLA av -1,81!!! Wuhuu! Jeeee!
Yhtään ei harmita että paremmillemme hävittiin 0,48 sekuntia. Luumu tosin olisi pystynyt tuostakin nipistämään, mutta ohjaaja yritti vain selvitä kunnialla maaliin ;)
Eli Luumu on nyt sitten saavuttanut ensimmäisenä kisakautenaan hoffien agimestaruus hopeaa. Vaatimattomasti. On se vaan mahtava hauva.
 
1 kommentti:

  1. Onnea tätäkin kautta :) Kyllä ollaan ylpeitä Siirin kanssa, hienosti ootte Luumun kanssa kisaillut tämän kauden, mitä lainkaan ens vuonna !

    VastaaPoista