sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Takkuilua ja onnistumisia

29.5 korkattiin kakkosluokka Takut ry:n järjestämissä iltakisoissa Tampereella. Kakkosten kisojen otaksuin olevan nopsasti ohi, joten keskellä työviikkoa oli ihan mahdollista tämä visiitti tehdä.
Tuomarina kisoissa oli Kari Jalonen ja hän olikin värkännyt melkoisen konstikkaat radat. Konstikkaat tai ei, rataantutustuminen oli täysin ala-arvoista ja tuloksetkin sitten sen mukaisia. Pää tyhjänä vaan pyörin muiden mukana ja kun viisi minuuttia oli täys, ei minulla ollut aavistustakaan mitä olin menossa tekemään ja miltä puolelta missäkin kohtaa ohjaamaan. Vaikka kokonaisuus oli melkoista hapuilua, ihan hienoja onnistumisiakin tuli, muun muassa A:n alastulo. Virheet olikin sitten meidän peruskamaa, kieltoja hypyille kun mun vauhti loppui... Agiradalta siis tuloksena kymmenen ratavirhettä ja yliaikaa 8,00.

Hyppyradalle en paljon kummoisempaa valmistautumista saanut aikaiseksi. Loppusuora erityisesti vaikutti kinkkiseltä ja siitähän sitten napsahtikin kielto. Kielto tuli myös jo alkupuolella rataa. Vauhti Luumulla oli kyllä mielestäni ihan kohtuullinen kun ottaa huomioon virheiden korjailuihin tuhratut sekunnit. Tuloksena siis kymppi yliajalla 8,16.

Alkuviikko meni kotikentällä kisatöissä puuhastellessa ja vihdoin keskiviikkona itse kisatessa. Makseja oli ilmoittautunut huimat seitsemän ja niistäkin kaksi oli jäänyt pois, joten äkkiä oli kisat kisailtu, muissakaan kokoluokissa ei nimittäin ryntäystä ollut. Ilma oli mitä mainioin, helteillä oli peloteltu, mutta oikein mukavan vilpoista oli ja hyttysetkään ei liiemmin kiusanneet. Ylituomarina tuomitsi Marjo Heino ja pillinkäyttöä harjoittelemassa oli Petteri Kerminen. Ratapiirrokset löytyvät täältä.

Ensin oli vuorossa agirata. Ensi näkemältä helppo ja suoraviivainen, mutta oli siinä pari jännempääkin kohtaa ;)
Hyvää aikaa vitosella puomin ylösmenosta lähdettiin hakemaan, mutta sössin sitten vähän muutakin. Kepeillä aloin turhan kovaäänisesti hihkua ja Luumulla meni askelmerkit sekaisin, keppien jälkeen putkeen tuli myös kielto. Vauhtiin olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen ja molemmilla oli hyvä fiilis!


Tuloksena radalta 16,26 ja kolmas sija. Ei kovin usein noin surkealla tuloksella palkintoja pokkailla!

Illan päätti hyppyrata, johon yritin ihan tosissani tsempata. Parissa kohtaa vähän räpelsin ja virhe oli lähellä, mutta niin vaan päästiin ehjänä maaliin ja vieläpä niin vikkelästi, että Luumulle hieno nollavoitto ja ensimmäinen LUVA kakkosluokassa! Etenemä meidän toistaiseksi paras 3,93 m/s ja nyt tiedän että yli neljään metriin on ihan mahdollista päästä kunhan kartturi tekee työnsä oikein!


Täältä löytyy vielä hienoja otoksia kisoista, kuvaajana Topi Mäkinen. Aika huimia hyppyjä neiti loikkii ja into näyttää olevan kova :)

Agissa kisaillaan seuraavan kerran juhannuksena. Seuraavana keskiviikkona taas mitataan tämän hetkinen osaaminen (osaamattomuus) tokon avoimessa luokassa.


2 kommenttia:

  1. Mä oon täysin vakuuttunut, että naulaatte ekan AVO1:n tokokisassa :) Peukkuja!

    VastaaPoista
  2. Itse en olis noin luottavainen :D et oo nähny meidän tämänhetkistä tasoa!
    Jos nyt kunnialla selvittäis tosta paikkisesta ettei muiden koe mene sen takia pilalle ;)

    VastaaPoista