sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Herättelyä

Käytiin tänään ensimmäistä kertaa treenaamassa juoksun jälkeen. Pakkasin vaan aamulenkille repun selkään ja käveltiin tuosta metsän läpi kentälle. Asutaan kyllä mainiossa paikassa kun kentälle kävelee noin 20 minuuttia.
Suuria odotuksia ei ollut, kun tauon myötä kunto on varmaan päässyt laskemaan ja muutenkin juoksu aina vähän sekoittaa pakkaa. Pelkäsin että koko homma voi mennä myös tolkuttomaksi nuuskutteluksi, semmoista nimittäin ilmeni kun talvella käytiin kentällä hieman pallottelemassa.
Alun lämmittelyleikeissä Luumu oli ihan oma itsensä, pomppi pallon perässä kuin heikkopäinen ja keskittyi vain leikkimään, ei haahuilua ja haistelua.
Laitoin kentälle vain kolme hyppyä ja käytin myös rengasta, puomia, keppejä ja muuria, joka oli kylläkin mini-korkuinen.

Mitään ihmeellistä en edes yrittänyt, pari takaakiertoa otin mukaan ja se olikin renkaalla ihan uusi juttu Luumulle. Montaa toistoa en voinut tehdä kun Luumu väsyi oikeastaan heti, itseasiassa jo alkulämmittelyn jälkeen tyyppi oli ihan läkähdyksissään. Pari hyppyä taisin ottaa innoissani liikaa ja Luumu vähän katsoikin että ootko nyt ihan tosissas?! Täytyy kyllä kehua että eipä kolisseet rimat vaikka olin laittanut kaikki kuuteenkymppiin ja lopussa vauhtia ei ollut nimeksikään. Oli koiralla ainakin asennetta tehdä ja yrittää, vaikka suurta intoa ei ollutkaan.

Kesän treenikausi on ensiviikolla alkamassa. Kaikki vaan on vielä aivan auki. Ryhmään johon Luumun kanssa hain oli "muutama" muukin pyrkimässä. Kuusitoista tietääkseni ja tuskin paljon kahdeksaa enempää voi ottaa kun treeniaikaa radanrakennuksineen on 1,5 tuntia. Harmittaa jo valmiiksi jos meidän loistava treeniporukka hajotetaan, ja mikä pahinta, jos kaikille ei pystytä treenipaikkaa antamaan ollenkaan. Itsellä ainakin on tavoitteet korkealla ja intoa harrastaa ja muutenkin osallistua kaikkeen seuran toimintaan, lähdin mukaan jopa alkeisryhmän apuohjaajaksi :)
Treenataan miten treenataan, niin ylösmenokontaktit ja vauhdikkaammat alastulot, takaaleikkaukset ja kaikki muutkin ohjaukset joissa koiran pitää irrota paremmin, ovat ainakin kesän työlistalla. Onneksi omat työajat sallivat treenamisen kentällä ennen ohjattuja ryhmiä ja onnistuin pääsemään Noora Keskievarin koulutuksiin 21. ja 30. toukokuuta. Myös Jänesniemen koulutus on merkittynä kalenteriin 30. kesäkuuta ja päästiinpä vielä mukaan agileirille loppukesällä. Kisoissa käydään varmasti aina kun niitä sopivan automatkan päässä järjestetään.

Kovasti innoissani olin lähdössä kisaaman heti kun vain saadaan juoksu alta pois. Totuus vain taitaa ikävä kyllä olla se, että talven viimeisissä treeneissä kanssani kirmannut tuulispää on vielä tukevasti haavemaailmassa.
Torstaihin asti on aikaa ilmoittautua, sinne sen varmasti jätänkin. Parit treenit on pakko tehdä ennen niin näkee kannattaako edes lähteä yrittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti