maanantai 9. huhtikuuta 2012

Lomailua

Pari viikkoa sitten olin viikon kipeänä ja koiran kanssa harrastaminen oli sillä tasolla, että isäntä lenkitti hihnassa ja pari kertaa vääntäydyin peiton alta ulos lumipalloa heittämään. Agitreenitkin jäi "sopivasti" parilta viikolta väliin kun kuume vaan piti otteessaan..
Kuun lopulla lähdettiin muutamaksi päiväksi Prahaan ja Luumu pääsi "mummilaan" hoitoon. Keskiviikkona ennen reissua oli talvikauden viimeiset treenit ja niihin onneksi ehdittiin mukaan. Treeneissä tehtiin oikein mukavan vauhdikasta rataa, pitkiä suoria joilla onneksi oli kontaktiesteitä tai kepit että ohjaajakin ehti mukaan :) Ensimmäisellä kierroksella en ottanut kunnolla haltuun ennen keppejä ja nenun mitta tultiin ohi, muuten todella sujuvaa ja VAUHDIKASTA menoa. Toinen yritys menikin jo aivan nappiin. Lopuksi vielä heittelin palloa ja otin puomin pari kertaa. Siltikin meille varatusta vartista jäi puolet käyttämättä.

Prahan reissu meni hienosti ja Luumu viihtyi hoidossa hyvin. Maanantaina pääsin töihin ja sitten.. TAAS flunssa! Pääsiäisen pyhätkin meni siis makoillessa. Luumu onneksi kestää hyvin toimettomuutta. Osaa kyllä esittää kuinka tavattoman tylsää sillä on, mutta pötköttää kiltisti pedissään kun minä lojun sohvalla. Välillä se yritti vaihtaa puruluitaan minun nenäliinoihini, mutta enpä oikein lämmennyt. Välillä vaan kerjättiin muuten huomiota. Tuo on kyllä niin hupaisaa kun koira yrittää vaihtokauppoja milloin minkäkin kanssa.

Jotain positiivista sentään sisältyi tähänkin toimettomuuteen. Luumulla alkoi vihdoin sunnuntaina se kauan kaivattu juoksu! Wuhuu! Tuli kyllä niin kreivin aikaan. Olen jo alustavasti katsellut sopivia agistartteja tässä lähellä ja 29.4 Liedossa olisi tyrkyllä 3 rataa. Kuinka ollakaan silloin tulee juurikin täyteen vaaditut 21 vrk juoksun alkamisesta. Täytyy kyllä varmistaa vielä järjestäjältä, mutta sääntöjen mukaan saataisiin osallistua. En tosin tiedä kuinka järkevää on viedä koira suoraan pihatreeneistä radalle, mutta mieli kyllä kovasti tekee jo kisaamaan. Viimeistään kuitenkin 13.5 Lietoon!


2 kommenttia:

 1. Tyhmä kysymys, mut kuka sen varmaksi sanoo onko juoksujen alusta 20 vai 21 päivää? En oo koskaan kuullut tuollaisesta.. Onko Luumu laama juoksujen aikaan? Starteista tulee sitten hitaita :D Mahtavaa kuulla, että alatte pian kisaamaan! Huiman treenin ootte parivaljakkona vetäneet! :)

  VastaaPoista
 2. Muistaakseni jossain ohjeessa oli että kiima katsotaan loppuneeksi 21 vrk juoksun alkamisesta. Taidan kyllä sen verran malttaa, että odotan 13.5 asti. Katsotaan varman päälle ja ehdin sitten vähän kentällekin ennen ;)

  Päivän kunto ja vire on aina arvoitus. Pari viikkoa sitten Luumu toimi todella hienosti, mutta taas voi tulla eteen se kerta kun haaveillaan vaan kuono maassa. Kyllähän se tottakai sitten harmittaa, jos kisoihin ajelee toteamaan ettei koiraa kiinnostakaan yhtään.
  Ollaan kyllä mahdollisuuksien mukaan treenattu, kesällä ja syksyllä niin paljon kuin koira kesti ja talvella aina kun se on ollut mahdollista.
  Toivottavasti saataisiin edes jonkinmoisia tuloksia kesän kisoista!

  VastaaPoista