sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Hohtoepikset ja yhteislenkkiä

Kertakaikkisen surkean ilman lykkäsi perjantai ehtooksi. Vettä tuli solkenaan ja rakeitakin saatiin. Taas sai omin silmin todeta kuinka kahelia porukkaa koiraihmiset onkaan!
En ollut ilmoittautunut etukäteen ja olin ihan kahden vaiheilla osallistunko olleenkaan. Takana oli kuitenkin kuukauden paussi agiliidoista ja eilisen pitkät treenit joiden jäljiltä koira oli edelleen väsynyt. Pakkasin kuitenkin Luumun ja kasan varusteita mukaan kun lähdin kentälle, töihin menisin sinne kuitenkin. Ajattelin tuoda koiran joka tapauksessa välillä kotiin kun matkaa kentälle on vain pari kilometriä.
Muitakin meidän alkeisryhmästä oli ilmoittautunut ja pakko se oli sitten itsekin kokeilla, saisihan siitä sitten ensimmäisen kisakokemuksen vaikka surkeasta ilmasta johtuen yleisöä ei juurikaan ollut. Ilmoittauduimme mölleihin joihin rata olikin suunniteltu oikein meidän ryhmää varten. Keppien ja keinun lisäksi oli kaikki kontaktiesteet jätetty pois.

Pari haastavampaa kurvia tuomari oli radalle keksinyt ja niitä kavereiden kanssa yhdessä ihmeteltiin. Täytyy kyllä tunnustaa että aivan sama mitä sitä etukäteen suunnitteli.. oma vuoro kun tuli niin yritin vaan ehtiä oikeaan paikkaan ja muistaa seuraavan esteen. Jossain vaiheessa tuli olo että olen ihan varmasti tekemässä väärää rataa, oikaissut jossain ja jättänyt puolet esteistä suorittamatta. Hassusti menee ajan ja paikan taju kun jännittää. Ei ole muuta kuin sen hetkinen este ja seuraava. Yhtään pidemmälle ei kyllä voi eikä ehdikään ajatella.

Rata meni muuten hienosti, mutta kahdesti kämmäsin putkeen lähetyksessä. Ensimmäisessä en tiedä mikä tarkalleen meni pieleen. Ohjasin aika kaukaa ja ilmeisen huolimattomasti. Oletin kai liian itsevarmasti että Luumu ilman muuta menee putkeen kun linjakin oli melko suora. Eipäs vaan mennytkään. Toinen epäonnen putki oli radan kolmanneksi viimeinen este. Olin jo rataan tutustuessa huomannut että en oikein hahmottanut putken sijaintia kun käännyin sille edelliseltä esteeltä ja tuppasin peittämään putken. Ennen putkea oli juuri radan haastavin kohta jossa este jäi edellisen putken pään taakse ja koiralle joutui oikein karjumaan että se tajusi missä mennään. Hyvin Luumu tuli ja hyppäsi ja sain sen vielä siitä haltuun mutta siltikin putki tuli ja yllätti.. Putken jälkeen vielä parit kieputukset ja sitten maaliin. Koiran nopeudesta en osaa sanoa yhtään mitään, että mitenkä oltaisiin pärjätty jos olisi ollut virheetön suoritus. Luumu kyllä aivan mahtavasti seuraa ohjausta ja keskittyy, hieno koira :) ..vielä kun ohjaaja yltäisi samalle tasolle, tai edes lähelle.

Tuloksena siis kolmas sija ja Luumulle leluja ja herkkuja. Sitten kärräsin koiran kotiin ja palasin sateeseen värjöttelemään. Loppua kohden osanottajien määrä väheni ja avoimessa luokassa oli kokonaista viisi koirakkoa. Työntekijöitäkin oli niin runsaasti että osallistuin enää esteiden korjaamiseen ja kotona olin jo ennen yhdeksää.

Lauantaina Luumu pääsi pitkästä aikaa yhteislenkille Soukaisiin. Ainakin kymmenen koiraa taisi olla mukana ja hauskaa oli. Vettäkin oli nyt joka prunnissa kun viimeksi oli niin kuivaa että olisi pitänyt kantaa koiralle juotavaa mukana.
Sunnuntaiaamuna mentiin Pyytjärvelle ja nyt koiria oli vain viisi. Pientä irvistelyä välillä harrastettiin kun oli niin narttuvoittoista porukkaa, mutta kummasti vaan koirat keskenään toimeen tulee kun vapaana ovat ja tilaa piisaa. Sunnuntaina oli kamerakin mukana ja tässä pari syksyistä otosta. Toisessa kuvassa ovat Rico ja Kerttu.

3 kommenttia:

 1. Se on sitten agiura startattu! Hienoa! Ei muuta kuin äiskän jalanjälkiä seuraamaan :D

  VastaaPoista
 2. Hienoo luettavaa tuo agistartin luonnehdinta, kun ei siitä ymmärrä itse mitään. Ehkä seuraavalla kerralla sitten katsomossa jännittämässä! :)

  VastaaPoista
 3. Tuntuu ettei itsekään mitään ymmärrä, kunhan yrittää räpistellä mukana ja jotenkin pitää paketin kasassa :D
  Katotaan miten talvikaudella treeni tuottaa tulosta, jospa sitten ens suvena ihan oikee startti..

  VastaaPoista