sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Hiljaiseloa

Taas on emäntää laiskottanut ja blogi on saanut lomailla. Tosin eipä nuo touhuilut Luumun kanssakaan mitään ihmeellistä ole olleet.

Rottishovissa leireiltiin kasvattajan johdolla 2.-4.11. Koiria reenailtiin mitä valoisaan aikaan ehdittiin, lisäksi saunottiin, herkuteltiin, rentouduttiin ja viettiin aikaa yhdessä, parhaassa seurassa. Kiitos vielä kaikille mukana olleille! Harmillisen nopeasti vain viikonloppu hujahti, ja kun itse jouduin poistumaan jo puolelta päivin sunnuntaina, niin kovasti jo odotan seuraavaa tapaamista.
Oman kysymysmerkkinsä viikonlopulle asetti Luumun juoksu, jota oli vasta kolmisen viikkoa kulunut. Hienosti kuitenkin kaikki sujui ja urokset pysyivät housuissaan vaikka Luumuneiti mukana pyöri.

Reenailut oli aika pientä meidän osalta, mutta ihan hienoja onnistumisia viikonloppuun saatiin. Otin Luumun kanssa ensimmäistä kertaa paikalla makuuta ryhmässä niin että menen piiloon. En ole kyllä yksinkään pitkiä aikoja piilossa ollut, lähinnä käväissyt sisällä tai nurkan takana ja kuljeskellut siellä täällä. Nytkään en koko aikaa heti kylmiltään piilossa ollut, vaan kävin pari kertaa välillä palkkaamassa. Treenissä oli meille erityinen lisähäiriö, sillä Suski teki Pihkan kanssa myös alokasluokan treenin paikallamakuussa. Tarkoituksella valitsin Luumulle paikan yhden koiran päästä Pihkasta ettei ihan niin kovaksi kävisi houkutus hilpaista :)
Hienosti Luumu paikallaan pysyi, ja rauhallinenkin oli siihen saakka kunnes Suski haki Pihkan pois. Sitten alkoi piippaus ja hännän vispaaminen. Ilmeisesti kuitenkin paikalla makuu on sen verran vahva, että koira kykenee hillitsemään itsensä ettei lähde. Haastavampaa häiriötä täytyy treeneihin aina välillä näköjään saada.

Maastossa treenattiin esineruutua jota ei oltu tehtykään sitten kuin viimeksi isäni kanssa. Luumu sai etsiä kaksi esinettä, jotain mukavia villatöppösiä. Eka esine vietiin Luumun katsoessa, mutta ilman mitään sen kummempia sirkustemppuja ja hetsauksia. Ensin ajattelin että menikös tämä nyt taas sellaiseksi pehvailuksi ja parin metrin päässä pyörimiseksi kun Luumu vähän aluksi arpoi ja katseli minua. Ilman sen suurempia patisteluja irtosi kuitenkin päättäväisesti kauemmas ja hyvin pian sai hajun ja toi vauhdilla esineen. Esineen luovutuksessa vaan vähän mokasin, en muista tarjosinko lelua vai leikkimistä esineen kanssa, mutta Luumu vaatikin namin. Toinen esine samaan tyyliin ja kyllä teki koira kivasti töitä. Esineet oli kumpikin noin puolivälissä ruutua, mutta eiköhän tyyppi kauempaakin innostu etsimään, kun nyt tuntuu että näinkin paljon ollaan edistytty.

Kotipuolessa on reenien suhteen ollut vähän verkkaisempaa. Luumu on juoksun jälkeen ollut taas vähän löysä, ruokaa uppoaisi vaikka kuinka ja lenkkeily ei oikein maistu. Naminpiilotus leikit saa kyllä vipinää tossuihin, siinä koiruus onkin petrannut työskentelyään. Hienosti käyttää nenää ja osaa jo melko järjestelmällisesti etsiä. Reeneissäkin kyllä intoa piisaa, että toivottavasti haaveilut suoritetaankin vastedes vain oman pedin uumenissa. Kentällä ollaan käyty pari kertaa höntsäämässä, viimeksi tänään. Lähinnä tottista ja tokoa ja lisäksi hiukan keppejä ja kontakteja. Tänään treenattiin peruskaman lisäksi eteen menoa ja merkille lähetystä. Merkkiä olin kerran tehnyt pihalla ja eteenlähetystä pentuajan jälkeen kerran, eli viimeksi kentällä käydessä.
Merkille ohjasin ensin pari kertaa namilla ja sanoin "merkki" Vähän touhuttiin muuta välillä ja sitten noin neljän metrin päästä lähetys merkille. Luumu juoksi sinne vauhdilla ja pysähtyi merkin taakse suoraan minuun päin :)
Eteen menoa treenattiin kerran niin että Luumu odotti kun vein pallon ja sitten lähetys eteen. Toisella kertaa seuraamista viitisen metriä, heitin pallon noin kymmenen metrin päähän, seuraamispätkä takaisin ja sitten lähetys. Hienosti meni kumpikin.

Ehkäpä mun metodit ei mistään oppikirjasta ole, ei todellakaan, mutta nopeasti koira tuntuu hoksaavan. Ongelma onkin sitten nuo toistot ja suoritusvarmuus. Pitäisi varmaan joka päivä treenata useampaa juttua yhdellä toistolla, kun niin monta kertaa olen jo joutunut karusti toteamaan, että joskus kaksikin toistoa on aivan liikaa! Luumu tarjoaa heti jotain muuta jos se ei usko ekalla tehneensä oikein ja liike itsessään ei ole kovin palkkaava. Tyhmästä ohjaajasta kärsii koko koirakko :(

Talveksi saatiin lämmin halli agitreenejä varten. Halli tosin on Paneliassa, noin puolen tunnin ajomatkan takana. Pari kertaa ajettuani olen jo aika kypsä, ja vielä ei ole edes liukasta! No hienoa että tämmöinen mahdollisuus kuitenkin saatiin. Vielä ei olla Luumun kanssa käyty paikkaa testaamassa, mutta ihan mukavalta vaikuttaa. Saapi nyt nähdä mitä treenailut muuten talvikaudella on, hallissa voin tietysti omalla ajallani vaikka tokoilla, mutta toiveissa olisi päästä Porin TVA:lle treenaamaan vuoden alussa. Eurassa varmaan käydään aina mahdollisuuksien mukaan, mukavalta vaikutti porukka.
Eiköhän tämä taas tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti