maanantai 30. heinäkuuta 2012

Tervakoski TOKO

Sunnuntai aamuna kello 5.00 pakkasin Luumun autoon ja suuntasin kohti Tervakoskea. Päivästä oli lupailtu kesän helteisintä ja ikävästi auton ilmastointi oli epäkunnossa.. Menomatkalla oli jo vähän tukalaa ja kauhulla odotin kotimatkaa saunailmastossa. Perillä oltiin jo enne kahdeksaa sateen saattelemana. Hetken oli vielä pilvisempää, mutta alokasluokan alkaessa klo 10 oli jo varsin kuumaa. Luokan aluksi oli paikalla makuut ja luoksepäästävyyden arviointi. Luoksepäästävyydestä Luumu sai täydet 10 pistettä.

Paikalla makaaminen 8,5

Luumu jäi aivan vinoon makaamaan, mutta korjasi asentoaan suorituksen aikana ja muutenkin siirteli takatassujaan. Kerran hyppäsi sydän kurkkuun, kun näin jonkun pörriäisen lähestyvän koiraa. Luumukin huomasi sen ja yritti napata kiinni, mutta ONNEKSI malttoi olla paikallaan. Vieruskaveri hieman tepasteli, mutta Luumu ei mennyt tähänkään lankaan.
Itse kuitenkin hölmöilin kokonaisen pisteen pois kun jännitin niin, etten tajunnut katsoa koiraa kun käskin sen takaisin perusasentoon. Uusi käsky ja nousihan se sieltä.

Paikalla makuun jälkeen olin luovuttamassa koko touhusta. Luumu tuntui olevan ihan pihalla, perusasennot oli ihan vinoja, eikä Luumu jaksanut olla vieressä hetkeäkään. Seuraamisesta ei tietoakaan, joten kuten koira raahusti perässä. Ajattelin että tämä oli nyt tässä, liian kuuma keli ja koira matkasta väsynyt ja stressaantunut. Oma jännitys, mikä todennäköisesti vaikutti Luumun enemmän kuin sää, laukesi siinä kun ajattelin että ei tästä kuitenkaan kummoista tulosta tule, ihan turha pingottaa! Vielä kun hetsasin koiraa patukalla ennen kehää, alkoi sitä oikeaa Luumuakin taas näkyä. Ei tämä varmaan ihan kauhean nolosti päättyisikään!

Seuraaminen kytkettynä 9

Luumu teki hienosti töitä hyvässä kontaktissa, täyskäännöksessä taisi irrota hieman, mutta suurin moka tuli kaavion lopussa jossa käännös vasemmalle. Luumu ilmeisesti luuli kyseessä olevan liikkeestä seisominen (yllättäen) koska käännyin koiraa kohti.

Seuraaminen taluttimetta 8

Tämä oli melkeinpä kopio edellisestä, tosin tuossa vasemmalle kääntyessä Luumu jäi totaalisesti seisoskelemaan kun ei ollut hihnassa. Itsekin vähän jäädyin enkä tajunnut käskyttää enempää.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0

Jep. Täyden kympin liike jos kyseessä olisi ollut liikkeestä seisominen. Näin heti sivusilmällä että seisomaan jäi, mutta oli semmoinen TOKOpönötys päällä että en tajunnut antaa toista käskyä.

Luoksetulo 10

Mitäpä tuohon lisäämään. Neiti tuli niin vauhdilla, että pyyhälsi metrin verran ohi ja sieltä nätisti perusasentoon.
Tämän jälkeen olikin vuorossa yleisön hauskuutusosio.. Kannustusjoukkoja oli ihan pakko käydä morjenstamassa.. kehän ulkopuolella tietysti. Palasi kyllä ruotuun heti kun käskin.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5

Meni ihan ohi itseltä miksi puolikas lähti, mutta tyytyväinen olen. Ilmeisesti ei pysähtynyt kuin seinään tai ennakoi aavistuksen perusasentoa.

Estehyppy 8,5

Tätä vähän jännitin kun Luumu niin herkästi ennakoi. Nytkin oli todella hilkulla. Ihan ei pomppu ehtinyt tassuihin asti ja ehdin murahtamalla estää vahingot. Hypyn jälkeen Luumu taisi hieman tepastella lähemmäksi ja perusasennon ennakoi.

Kokonaisvaikutus 9

Tuomari tykkäsi kun Luumu tekee innokkaasti töitä. Piste lähti varmaankin karkureissusta yleisön luo tai sitten hetkittäinen vallattomuus liikkeiden välillä vei. Meni ihan ohi kun olin vaan niin onnellinen kunnialla loppuun asti selviämisestä.

Näin oli siis meidän TOKO ura korkattu. Mainiot 160,5 pistettä ja YKKÖSTULOS!!!
On tuo Luumu vaan niin mahtava tyyppi :)

Kotimatkalle livahdettiin ennen luokan loppumista ja olihan se aika tuskainen matka. "Parhaimmillaan" bongasin auton mittarista lukemaksi 29,5 C.. vähempikin riittäis. Mutta kotiin päästiin ja hetkeen ei kyllä huvita minnekään ajella.
Nyt vuorossa pieni tokoilutauko ja vaikka vähän agihyppelyitä seuraavaksi!


2 kommenttia: