torstai 13. lokakuuta 2011

Luumun hanuri

Taas saatiin käydä eläinlääkärillä hakemassa helpotusta. Luumu oli ollut jo pari viikkoa erityisen haluton lähtemään lenkille. Vaikka olisi ollut vessaankin asiaa niin neiti vaan napotti terassilla vailla aikomustakaan liikahtaa. Puoliksi raahaten ja puoliksi houkutellen, isäntä jopa koppasi pari kertaa syliinsä, saatiin neiti n. 20 metrin päähän metsään jossa kyllä sitten tyytyväisenä kykittiin ja nuuskuteltiin.
Anaalirauhasethan ne siellä taas harmia aiheutti. Kolme ihmistä siinä tarvittiin että homma saatiin eläinlääkärissä taas hetkeksi hoidettua pois päiväjärjestyksestä. Urheasti Luumu moisen kidutuksen kestää, rimpuilee kyllä kaikin voimin ja kiinni pitäjiä tarvitaan, mutta ei murise tai irvistele yhtään. Kotona piti kyllä namin voimin houkutella pesulle, ilmeisesti neiti koki itsensä ja koskemattomuutensa loukatuksi :)
Eläinlääkäri oli samaa mieltä kuin mihin olen itsekin päätynyt. Ainut järkevä vaihtoehto on rauhasten poisto. Rakenteellisesti ovat sellaiset etteivät ikinä tule tyhjenemään luonnollisesti ja normaalisti. Lisäksi ne sijaitsevat niin syvällä ja Luumu pitää toimenpidettä niin epämiellyttävänä, ettei säännöllinen kotona tyhjentely onnistu. Ruokavalion muutoksen vaikutuksetkin on jo kokeiltu. Raakaruokinnalla tulee jo hyvinkin kovaa ja siistiä pakettia ulos, eikä sekään silti helpota tilannetta yhtään.

Nyt vaan menee sitten nuotit uusiksi kun olin suunnitellut Luumulle sterilointia marras- joulukuun vaihteeseen. Eiköhän tämä toinen vaiva pitäisi kuitenkin hoitaa ensin pois, kun säännöllisesti saa ravata eläinlääkärin kukkaroa lihottamassa ja koira selvästi kärsii. Kaksi leikkausta taas lyhyen ajan sisällä ei kuulosta ollenkaan hyvältä idealta. Kevättalvella alkaa taas seuraava juoksu kolkutella ovella ja sterilointia täytyy lykätä.. Pööh, menee vissiin ensi kesänkin treenit (ja käyttäytymiskoe ja agistartit ja..) poskelleen kun hauva on hormonien vietävänä edelleen.
Asioilla on tapana järjestyä, sen olen huomannut jo niin monesti. Että turha kai tässä on etukäteen surra ja spekuloida kaikkia mahdollisesti tulevaisuudessa menettämiään mahdollisuuksia!

1 kommentti:

  1. Höpö höpö! Ens kesänä vauva on aikunen ja reenit ja kokeet sujuu hyvin vaikka ei ole leikattu! Ja sitäpaitsi meillä on hyvät hauvat, kun juoksut ei osu keskelle hyvää kisakautta vaan sen alkuun ja loppuun.
    Nähdään ens kuussa! :)

    VastaaPoista