keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Fyssarilla

Olin varannut Luumulle ajan fyssarin käsittelyyn, kun edellisillä hierojakäynneillä oli vähän jumeja siellä sun täällä ja nyt oli vielä lisähuolena ajoittainen oikean etujalan ontuminen joka tietysti vaati tutkimusta.

Ennen hieroja oli käynyt kotona, mutta nyt olin varannut ajan Eläinlääkäripalvelu Know-Hau:n tiloissa vastaanoton avanneelle Tanja Pitkäselle.

Olihan niitä jumeja taas.. Kaularangassa parin nikaman kohtaa kunnon jumi, selässä siellä sun täällä (pitkään selkään mahtuu monta), lantiossakin taas vaihteeksi.. Ihan normaalia kuitenkin kun on harrastuskoira ja Luumu kun on vielä leikeissään aika raisu. Aina katollaan tai kyljellään, törmäilemässä mihin milloinkin. Kaikki kuitenkin hoidettavissa kuntoon.
Mutta mutta, se oikea etujalka. Tanja paikallisti vian kyynärpäähän. Ojentaa antoi hyvin ja nivel liikkui, mutta koukistaessa laittoi vastaan. Vasen puoli liikkui hyvin. Eli jotain siellä mättää. Kyynärpäät on koiruudella kuvattu terveiksi ja Tanjakin meinasi, että kulumaa ei todennäköisesti ole, koska ojentaa ihan hyvin. Joku siellä tuntui myös naksuvan, mutta kaikki jänteet tuntuivat ehjiltä, mikään ei ollut poikki. Joskus voi kuulemma olla liian ahdasta jänteille ja ne naksuvat pois paikoiltaan, pitkään jatkuessa menevät kyllä sitten poikki??

Eli nyt sitten vaan kuvantamaan, ei auta muu :( Kankaanpäähän Ventelälle yritän saada ajan mahdollisimman pian, toivottavasti ei kauhean pitkälle mene. Täytyy nyt vaan yrittää olla turhaan surematta etukäteen ettei koko loppuvuosi mene pilalle. Vähän säästellen tehdä treenit ja lämmittää koiruus aina kunnolla. Selkeispä tämä nyt vaan mahdollisimman pian.

3 kommenttia:

 1. Ei sitä pahinta aina kannatte miettiä, turvallisin mielin vain Ventelälle ja oottellaan tulokset.

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti saitte ajan Ventelälle ja mahdollinen vika löytyisi, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin että koira ontuu ja mistään ei löydy mitään vikaa..

  VastaaPoista
 3. Vasta tänään sain puhelimella jonkun kiinni ja aika heti keskiviikolle!

  Sinne on vissiin hankala löytää?? tai sitten vaan kuulostin puhelimessa niin juntilta että heräsi epäilys.. ;)

  VastaaPoista