maanantai 25. kesäkuuta 2012

Back to basics - paluu pohjalle

Juhannuksen agistartit jäivät kuin jäivätkin sitten väliin. Hain Luumulle kuurin korvatippoja ja nekin kun luokitellaan douppinkiksi, niin eipä auttanut kuin möllöttää kotona. Onneksi kuuri ehtii loppua ja varoaikakin mennä ennen Forssan näyttelyä! Vaikka eipä silti, neiti on alkanut vaihtaa kesäasuun, joten menestystä tuskin on odotettavissa. Onnistunut reissu toivottavasti kuitenkin.

Kuten otsikkokin kertoo, perusasioihin on ollut pakko palata niin agilityssä kuin muissakin touhuissa.
Agissa muuta vaihtoehtoa ei oikein ollutkaan, kun vauhti, varmuus ja irtoaminen ovat meidän kompastuskivinä olleetkin. Ihan alkeiskurssin treeniä ollaan siis vedetty. Pitkää suoraa, putkessa käännös ja toista suoraa takas. Putkeen lähetystä vauhdissa eri kulmista ja kaiken kruununa ylösmenokontaktia. Eilen aloitin kaverin avustaman myös keppitreenit uudelleen. Kuudella kepillä vauhtia ja irtoamista eri kulmista.

Hirveästi ei viitsi kehuskella edistymisellä, kun radalla tilanne on kuitenkin ihan toinen, mutta kyllä hauvalla jo jotain hajua tuosta ylösmenon pysähdyksestä alkaa olla. Yritin keksiä stop-käskyyn jonkun selkeän viittoman, kun Luumulla nyt on pieniä ongelmia puheen ymmärtämisessä, ja päädyin läiskimään käsivarttani :D no, aika näyttää miten toimii. Ahkerasti ainakin siitä päätelleen treenattiin, että käsivarsi oli ihan punainen..

Tokoilussakin on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa ihan tosissaan taas treenata. Tottista ollaan tehty oikeastaan vaan lämmittelynä ennen aksaa, ja sen kyllä huomaa!
Huh mitä sähellystä eilen nähtiin, koira jätättää, irtoaa sivulle, menee maate tai istuu kun annan uuden käskyn tempon vaihdoksessa (ehkä jätän nämä käskyt kokonaan pois)... ihan kamalaa! Kai se nyt jotain osaa, mutta kyllä näkee että ollaan löysäilty!!

Viikko sitten poikettiin Harjavallassa kasvattaja Suskia moikkaamassa. Halusin Luumun kanssa käydä hakemassa vähän lisätuntumaa vieraisiin kontaktiesteisiin, ne kun ovat viime kisoissa olleet vähän jännittäviä. Luumusta tuli taas ihan pentu kun se näki Suskin ja Pihkan. Pötköhuutoa, hyppimistä, pomppimista, pillitystä.. huoh. Eipä taida ikinä niin aikuistua että tuossa suhteessa muuttuisi :)
Ilma oli aika lämmin ja hauva tunnekuohun jälkeen muutenkin väsynyt, että mitään ihmeitä ei esitetty, ja eipä ne kontaktitkaan sitten niin jänniä olleet. Kiva reissu kuitenkin!
Suski otti Luumusta myös pari kuvaa ja kyllä neidistä on ihan hoffin näköinen otus kasvanut!


Kuva: Susann Laaksonen

Viikon rutistus vielä töissä. Sitten yhdet (nolot) agitreenit ja kirsut kohti hoffileiriä!

2 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää neiti kuvassa! Tsemppiä näytelmiin ja treeni-iloa!

    VastaaPoista
  2. Taitaa olla tosi ettei jatkossa kannata enää heinäkuussa viedä koiraa näyttelyyn.. Toivottavasti Luumulla pysyy karva kiinni tänä vuonna paremmin! Ja niin nättinä tuossa kuvassa!

    VastaaPoista