sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Pori viikonloppu

Lauantaille oltiin keskiviikon treeniryhmän kanssa varattu AgilitynLumoa -hallilta kolme tuntia Tero Strömbergin valmennusta ja tunti päälle omatoimitreeniä. Jännäsin mukaan pääsyä, koska juoksu tekee tuloaan, mutta matkaan päästiin ja hyvä niin! GPS:n kanssa löydettiin hyvin perille, eikä matkaan mennyt kuin 45 minuuttia.

Tero rakensi meille ihan mukavan radanpätkän jossa yllättäen olikin aika paljon haastetta, ainakin minulle. Rata vaikutti melko yksinkertaiselta, mutta siinä oli oikein oivallisia paikkoja tehdä virheitä ja näin saada juuri itselle sopivia neuvoja ja vinkkejä. Virheitä tein ihan roppakaupalla, ja toivottavasti jopa opinkin niistä jotain. Selkeästi esille nousi se, että en malta tarpeeksi odottaa koiraa, vaan hätäilen koko ajan eteenpäin. Toisaalta taas en liiku tarpeeksi nopeasti ja rohkeasti ja luota siihen että koira tulee perässä oikein, kun pitäisi tehdä esimerkiksi persjättö. Kokemuksen myötä näistä tietysti päästään eroon. Luumulla suurin ongelma alkaa olla ylösmenokontakteilla loikkiminen. Puomille opetan "2 on 2 off" kontaktin, mutta A:lla pitänee tyytyä hidastamaan koiraa ja rytmin muutoksella saada kontaktit osumaan. Paljon on siis vielä työsarkaa!
Vaikka radalla ei ihan nappisuorituksia meiltä nähtykään, jäi treeneistä hyvä mieli ja uusia treenivinkkejä takataskuun. Luumu alkoi lopussa olla kyllä aika puhki. Peruskunnon kohotusta täytyy siis lisätä runsaasti ohjelmaan, pyöräilemään pitäisi neiti ainakin opettaa.

Sunnuntaina suunnattiin jälleen kohti Poria. Nyt oli ohjelmassa epikset mölli-luokassa. Olin vielä aamulla ihan kahden vaihella lähtemisen kanssa. Luumu oli nukkunut koko ehtoon kotiinpaluun jälkeen ja aamullakin se vain mulkoili pedistään kun tarjosin sille ruokaa ja puin aamulenkkiä varten. Piristyi se onneksi ulkona sen verran, että raaskin pakata repun ja koiran autoon ja lähteä metsästämään, jos ei nyt mainetta ja kunniaa, niin kokemusta!

Mölli-radalla oli 17 estettä, muuten pelkkiä perushyppyjä, putkia ja kontaktiesteet, mutta olipa mukana myös pussi ja muuri. Ihanneaika oli leppoisat 50 sekuntia. Rata oli aika suoraviivaista menoa muutamalla valssilla ja kiemuralla. Hankalin kohta taisi olla loppusuora, jossa kahden hypyn ja muurin jälkeen olikin seuraava este pari metriä sivummalla. Sai kyllä ohjaaja pistellä ihan tosissaan että ehti sinne ohjaamaan, kaikenlaisia ratkaisuja siinä sitten nähtiinkin.
Luumu oli lähtövuorossa neljäntenä. Alku meni oikein hyvin. A:n ylösmenossa loikkasi, vaikka yritin kovasti jarruttaa. Alasmenossa en edes muista pysähtyikö, mutta ehdin hyvin ohjaamaan seuraavan esteen.
Sitten alkoikin "Luumushow": "Kappas, tuomari, morjensta vaan!" Minä karjun pää punaisena koiraa. Seuraava hyppy: "Hei kato, ratahenkilö! Jee!" Minä: "Luumuuu, eeiiii! TÄÄL-LÄ!" Luumu: "Älä ny mamma stressaa, hyvinhän tässä on aikaa." Puuh, jotenkin sain koottua itseni ja haalittua koiran mukaan. Puomi meni hienosti ja siitä seuraava hyppy ja muuri. Muurin jälkeen erittäin kömpelö valssi ja siitä pussiin ja putkelle. Pinkaisin täysillä loppusuoralle ja nipin napin ehdin muurille Luumun kanssa. Jotenkin onnistuin karjunnan säestyksellä kolaamaan sen oikealle esteelle ja maaliin. Huh.

Maalissa olikin iloinen yllätys! Ei virheitä A:lla eikä kieltoja moikkailukierrosten seurauksena. Mikä parasta, aika 49.78! Tulos näin ollen -0,22!! Mölleissä oli mahdollisuus uusintarataan, mutta enpä ajatellut tarpeelliseksi ilmoittautuessani, eihän sitä virallisissakaan. Eikä tarvittu :) Niin oli bortsut ja kelpiet paperia kun hoffi jyräs!
Tässä lopullinen tuloslista:Meitä oli Raumalta lähtenyt muitakin kisailemaan. Kaisa ja Halti olivat 8. sijalla ja Krista ja Pina, sekä Niina ja Nella hienosti mineissä 2. ja 3! Onnistunut ja antoisa viikonloppu kaiken kaikkiaan.
Loppuun vielä kuva hymyilevästä neidistä palkintoineen:

5 kommenttia:

 1. Kiitos! Teilläkin meni hienosti, oli kiva katsella vauhdikasta menoa! Sitten vaan kirsu kohti seuraavia koitoksia ;)

  VastaaPoista
 2. Vitsi mikä kuva, kunnon voittajan hymy jos ei suorastaan nauru, onnea hyvästä suorituksesta :)

  Mua alkoi hymyilyttämään kuvaus "Luumushowsta", Siirillä on joskus ihan toisarvoista itse radan suorittaminen, tärkeämpää on huomioida tuomari, ratahenkilöt, radan ulkopuolella olevat valokuvaajat ja muut kivat jutut, onneksi niitä onnistumisia tulee kuitenkin välillä ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kasvattajalle mainiosta harrastuskaverista! Luumu on kyllä tällaiselle aloittelevalle tumpelolle ihan paras! :)
  ..radalla ei kyllä hirveästi naurattanut, katselin vaan tuomarin reaktiota. Virallisissa kisoissa ei varmaankaan voi odottaa näin suopeaa suhtautumista pomppupusuja tähtäilevään kohnottajaan.. Mutta eihän tuommoiselle höpsölle oikein suuttuakaan voi :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut hienosti sujuneesta epistelystä!

  VastaaPoista